15 tips voor MKB’ers met een eigen webshop

flekto
Updated on
Magento 2

Als MKB’er is het hebben van een goed functionerende webshop van groot belang. Het is immers de plek waar klanten kunnen shoppen en waar u uw producten of diensten kunt aanbieden. Om u te helpen bij het verbeteren van uw webshop hebben we 15 tips voor u op een rij gezet.

 1. Maak uw webshop mobielvriendelijk. Steeds meer mensen shoppen via hun smartphone of tablet, dus zorg ervoor dat uw webshop hierop is ingesteld.
 2. Zorg voor een goede navigatie. Zorg ervoor dat uw bezoekers makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken en dat uw producten overzichtelijk worden gepresenteerd.
 3. Maak gebruik van goede productfoto’s. Zorg ervoor dat uw producten goed worden gepresenteerd met heldere foto’s en eventueel video’s.
 4. Maak het betalingsproces zo makkelijk mogelijk. Biedt verschillende betalingsmethodes aan en zorg ervoor dat het betalen in een paar klikken is gedaan.
 5. Biedt goede klantenservice. Zorg ervoor dat u goed bereikbaar bent voor uw klanten en dat u snel antwoord geeft op vragen en klachten.
 6. Maak gebruik van upsell- en cross-sell technieken. Biedt uw klanten suggesties voor aanvullende producten of vergelijkbare producten.
 7. Maak gebruik van social media. Promoot uw webshop op social media kanalen om zo meer bezoekers te krijgen.
 8. Maak gebruik van Google Analytics om het gedrag van uw bezoekers te meten. Hierdoor kunt u uw webshop steeds verder optimaliseren.
 9. Maak gebruik van reviews. Laat uw klanten reviews achterlaten over de producten en diensten die u aanbiedt. Dit helpt andere klanten in hun beslissing en geeft u feedback.
 10. Maak gebruik van email marketing. Verstuur regelmatig nieuwsbrieven naar uw klanten met aanbiedingen en nieuwe producten.
 11. Optimaliseer uw webshop voor zoekmachines. Maak gebruik van zoekwoorden en zorg voor goede productomschrijvingen en metadata.
 12. Maak gebruik van een veilige verbinding. Zorg ervoor dat uw webshop een SSL-certificaat heeft en dat de verbinding dus veilig is.
 13. Maak gebruik van een goede hostingprovider. Een goede hostingprovider zorgt voor een snelle en betrouwbare webshop.
 14. Houdt uw webshop up-to-date. Zorg ervoor dat uw webshop altijd de laatste updates heeft en dat alle plugins en themes goed werken.
 15. Maak gebruik van de expertise van Flekto.nl. Wij kunnen u helpen bij het optimaliseren en verbeteren van uw webshop. Van het maken van een goede strategie tot het uitvoeren van technische aanpassingen.